Oldal kiválasztása

Christeens Tinitábor 2011, Gödöllő + ImpactNow

Szerző: | ápr 25, 2011

Hogyan készítsünk reklámfilmet egy tábornak?

Sosem könnyű kitalálni egy remek történetet vagy témát, a videó tipusát… Legyen rengeteg hangulat videó az előző évről, vagy írjunk egy lelkesítő és bátorító narrációs szöveget? Keverjük a kettőt? Elég csak az élmény 50 másodpercben összevágva? Miről szól egyáltalán a tábor?

Még rengeteg kérdést feltehetünk magunknak, ha egy gyülekezet vagy tini/ifitábor reklámjának súlya nyomja a vállunkat január második hetében. Jó esetben már novemberben is.

Hogyan kell készíteni egy reklám videót gyülekezetnek? Nem tudom pontosan, de itt egy történet 2011-ből, aminek a végeredménye minőségi, remélem téged is inspirálni fog.

Az ötlet

A Christeens 2011-es tábori videóján is sokat gondolkoztunk Duszka Petivel, majd Február eleje felé hívott, megvan az ötlet! Ahogy mesélte Peti a telefonban az ötleteket, tudtam, megvan minden, megvalósítható, és jobb lesz, mint az eddigiek. És rengeteget dolgozott ebben a projektben (is). A következő hetekben utánajárt mindennek, szerzett emberket, eszközöket, forgatási helyszínt.

Ahogy állt össze a kisfilm, nekem bevillant még egy ötlet. Úgy gondoltam, legyen egy “kísérő” promó is hozzá, ahol csinálunk pár riportot az utca embereivel.
Végül a kettő ötletet összegyúrtuk, és kezdett kerek lenni minden – kivéve egy dolgot: ki legyen a főszereplő lány?

Voltak ötleteink, elképzeléseink, aztán valakit alig értünk el, más meg visszamondta vagy csak simán nem ért rá. Végül Pintér Lotti elvállalta, és felvonatozott Debrecenből Pestre hétköznap iskolaidőben, forgatás után meg vissza – mert csak így volt termünk.

Forgatás

A reklámfilm forgatását szerdára időzítettük. Kölcsönkértük az MPE központjából a frissen vásárolt fullHD-s kamerát, amire tudtunk mikrofont csatlakoztatni és kimentünk a Hősök terére. Néhány órát voltunk kint random megszólítva kedves embereket, és mindegyik beszélgetés után kisebbfajta sokk ért minket.

Nagyon nagy szüksége van a világnak az evangéliumra!

Egyébként sokkal több emberrel beszéltünk, mint akiket láthattok a promóvideóban, de az ívet így adta ki jól. Felvettünk kb 1 órányi anyagot.

Késő délután jött a műtermi forgatás. Miután sikeresen bejutottunk, összeszereltük a dolgokat, világítást pakolásztunk. Juli és Nelli segített a smink és frizura terén, Magyar Sanyi pedig a plakáthoz készített fotókat.

A kisfilmben van egy kérdés: „Ha tudnád, hogy a testvéred egy égő házban alszik, és lenne rá lehetőséged – felébresztenéd?”
Szóval szükségünk volt a világítás terén tűz-effektre is : ) Egy fa rúdra lelógó szalagokat raktunk, és az egyik irányított lámpa előtt azt mozgattuk, így Lotti arcán már lobogó lángok árnyékait láttuk.

A forgatással kicsit későn végeztünk, így inkább aznap éjjel hazavittem Lottit. Pintér Béla várt Debrecenben, és ha már ott jártunk, akkor felvettünk egy rövid bejelentkező videót az éppen készülő CD-jéhez : )

Itt van néhány kép a forgatásról. Az utómunkáról a fotók után lent írok néhány sort.

Utómunka

Az utómunka teljes mértékben Peti kezében volt – mint említettem, gigantikus részt vállalt. Sokat segített neki Gyurka (Szelják György), így szerintem egy korát megelőző videós munka készült el.

A zene választása is vicces volt. A forgatáshoz képest néhány héttel később mentünk Christeens Mobilcsapat-ra, és 2 órán keresztűl nyomkodtuk az mp3 CD-ken a számokat, hogy megtaláljuk a megfelelő zenét. Nem találtuk meg teljesen, de már  tudtuk, milyen irányba keresgéljünk.

Mindeközben elkezdődött a Christeens logó animációjának elkészítése is, ami 2 módosítás után hamar elkészült.

A narráció stúdióban történt, majd a teljes hang utómunkával Pavelka Zsolti dolgozott.

Nagyon örültem, hogy ennyi segítőkész emberrel dolgozhattam, emberileg és szakmailag is tudásuk legjavát adták, mindenben.

Milyen volt a tábor? Nagyszerű, Folk Lina írt róla egy remek cikket, ezen a linken találod.

A Christeens Tábor reklámjához elkészült kisvideót itt tudjátok megtekinteni

Csatlakozz most!

Első magyar keresztény média & technikai csoport

Tájékozódnál?

Még több Friss bejegyzés, eset-tanulmány

Kérdésed van?

24 órán belül válaszolok.