mécses – jövő kép

2014-02-26

Éjjel a legjobb jövőbe mutató kreatív dolgokat kutatni… Így jutottam ide a Hillsong Young & Free videóra is, ahol megosztják történetüket, hogyan kezdték… Gondolatfoszlányok jönnek… csak saját felelőssége… Igazából ez most itt…

Napló, nekem, lapszélre pontokkal és felkiáltójelekkel skiccelve, hegyes tárgyal szívbe karcolva…

Úgy érzem, valamit elfelejtettem a közelmúltban, folytatnom kell munkámat. Sok éve gimnazistaként a Hillsong “More then Life” CD+DVD-je is nagyon mélyen érintett… Talán az elsők között volt meg eredetiben, emlékszem mennyire vártam hogy meghozzák végre… Lelkesen néztem végig apával a DVD-t, nem bírtam ki, megkönnyeztem sok részt… Mennyire szabadon élnek és veszik az akadályokat. Nincs vallásosság (annyi a felszínen), könnyebben kommunikálnak saját környezetükben a generációval… élnek…

Ahogy akkor Joel meg a többiek meséltek, most Joel húga és egy másik generáció mesél… Young & Free

Dicsőítésre épülő ifjúsági munka. (145. Zsoltár) Vajon én ebben veszek részt? Ebben kell részt vennem? Mi a közepe ennek a generációnak, a dicsőítésnek, szívemnek? …mikor felfelé száll gitárhúrok szárnyán táncolva remegő és ingatag hangom? Honnan jön halk szavam, és meddig ér el? … Magánének, gitársuli, bibliasuli, vezetőképző, teljesidőben, emberért? Minek voltam Manchesterben (emlékeztetőnek katt: blog1, blog2), ha ennyire nehézkes a mostaninál még jobban beforgatni az ott tanultakat (rólam, közösségről, másokról, kreativitásról, az életről)? Next step is: …… What?

Nem tudom mit hoz a holnap, de gyönyörködöm és hálát adok minden napért. De azokért is, amikor nem ezt építetem magamban és másokban…? Hajj, nehéz kérdések ezek… Megkeményedett dió és megugorhatatlan akadály lett a kihívás és a jövőm… ám… Leporolom álmaimat, előveszem, itt vannak még? Hogyan kelnek életre? Lehet még? Életre kelted még? Nem zsugorodott össze? Lélegzik ez a pici növény bennem, de már alig… pedig többre lett, gyümölcsöt így hogyan? … Segítség, támogatás – jön, kapok, tudom.

Kérlek…

Az emberért szeretnék
élni,
és nem magasztos
elmebéli hit-ügyekért,
melyek felszínen kaparnak
látványos semmit
miközben a hitben hisz(n)ek de Benned nem. (Lásd saját vers – EMBEREK, 2012)

Nyíljon meg az ég, hulljon ide életembe
Több legyen mi volt
Kerüljön ez bármibe. (Lásd saját vers – HALK SZAVAK, 2009)

Wannabe a history maker! … rescue me…

Szeretném Jonny, ha megértenéd végre:
Die and die quickly! Dreams come true!
Surround yourself with the dreamers and the doers, the believers and thinkers, but most of all, surround yourself with those who see greatness within you, even when you don’t see it yourself.
Amen

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Go top