Jézus Magyarisztánban

2011-11-17

Ez egy gondolatkísérlet. Csak saját felelősségedre olvasd végig, mert ez az írás súlyosan “világias” lesz.

Szóval, mindenki hisz valamilyen Jézusban. Az a Jézus akiben hisz, gyakran jobban hasonlít rá, mint arra a Jézusra, aki 2000 éve Galileában élt. Akár elfogadod akár nem, a Jézusod, a TE Jézusod. A Biblia a TE Bibliád. Ez a kiindulás, mindannyian innen indulunk. Ahogyan öregszünk, egyre öregszik velünk Jézus is. Amikor lázadó rocker voltál, Jézus is bőr-ruhákat viselt, de ma már komoly üzletember vagy, Jézus is Gucci öltönyben jár. Jézus rólad beszél. Külön-bejáratú Jézusok vannak. Ha ezt megértetted, utána változhat meg a “ki-kire-van-hatással” dolog.

Krisztus haver kép arabok kezében

Szóval, ha Magyarországon élne MA Jézus, szerintem ilyen lenne (tudom, de emlékszel: gondolatkísérlet!). Nem tartozna egyik felekezethez sem, de mindegyikhez kötődne, amennyire lehetővé tennék neki, mindenhol “szolgálna”. Biztos hogy nem fogadna el semmilyen egyházi kitüntetést. Még az “év messiása” díjat sem. Kizártnak tartom, hogy pacsizna bárkivel. Kizárt az is hogy valamelyik párt mögé beállna. Sőt, szinte biztos hogy a kereszténydemokratákkal lenne a legkevésbé kibékülve. Farmerban és pólóban, tornacsukában járná az országot. Vagy stoppolna vagy vonatozna. Kerülné a hivatalos rendezvényeket, utálná a protokollt. És nyakig benne lenne a médiában! Előbb-utóbb egy csomó vallásos, meg konzervatív helyen “nemkívánatos” lenne. Biztos, hogy lenne saját blogja. Fent lenne Facebook-on, Twitteren. Abban is biztos vagyok, hogy lenne aki szervert ajánljon fel neki.

De mégis hol lenne a legtöbbet? Hát nem templomokban, bár ahová beengednék, oda biztos bemenne tanítani. De főleg az utcán. Bulikban, kávéházakban, koncerteken. Biztos, hogy olyan nyelvet beszélne, amit a lehető legtöbb ember megért. Állandóan támadnák, de ő frankón meg tudná védeni magát. Nem hagyná szó nélkül, hogy a hajléktalanokkal meg a szegényekkel mit tesznek. Nem lenne nagy magyarkodó, de szeretné a hazáját és ha kell tuti orrba-szájba kritizálná.

Nem nézné ölbe tett kézzel, ahogyan tömegesen költöznek külföldre a honfitársai. Lázadó lenne. Bár nem valószínű, hogy a politikai ellenzékkel egy követ fújna, de tuti ellenzéki lenne. Felháborodna, ha jogtalanul használnák fel Isten nevét bárhol! Nem lenne nacionalista, ebből kifolyólag az európaiságot részesítené előnyben, de leginkább mindenkit szeretne. Kiállna azok mellett, akik hiteleik miatt elveszítették az életüket, támadná a bankokat. A tettek mezejére lépne. Magyarországnak csodára van szüksége… Ő tudna segíteni. Szeretettel, békességben, rámutatva arra mi az élet igazi lényege! Örülnék, ha itt lenne!

Van egy új dal az Enharmony-val, így hangzik a bridge rész: “Szívemben élsz… “

forrás

3 hozzászólás

  1. Comment by férfi

    férfi Reply 2011-11-18 at 21:14

    🙂

  2. Comment by Amy

    Amy Reply 2012-07-24 at 12:05

    Abszolút egyetértek!!! 🙂

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Go top