Hillsong London koncert Budapest, 2010

2010-11-14

Hillsong London Budapest 2010 pedals

Elkészült! November 3-án Budapesten koncertezett a London Community Gospel Choir és a Hillsong London dicsőítő csapata. Mondjuk nem a teljes csapat, mert elmondásuk szerint 140 dicsőítő van a gyülekezetükben, és most csak 10-en jöttek el. Kora délután értem oda a helyszínre. A színpad már állt, fényinstall, kamerainstall, beállás. Közben megérkeznek az önkéntes segítők, eligazítás, útmutatás, készülődés, hamarosan kapunyitás, ráhangolódás az estére, háttérben az utolsó és utolsó utáni pillanatokban még egy-két eligazítás, de már halad a gépezet, mindenki tudja, mi a dolga… és csak jönnek, és jönnek, és jönnek… 7-8000 ember volt kíváncsi erre az estére. Emlékszem, mikor Pintér Bélával 2 éve dolgoztam szintén az Arénában, beszélgettünk, és említette mennyire örülne, ha egyszer megtelne ez a stadion csupa dicsőítő emberrel, hanggal, emberekkel. Hihetetlennek tűnt akkor, hogy valaki a következő években egy ekkora kaliberű rendezvényt szervezne, hogy megtellik a csarnok Isten dicséretével telt ház mellett. És mos megtellt az Ez Az A Nap szervezésében. A linken megtalálható az est összes fotója.

A színfalak mögött is forgott a kamerám:

Hillsong London backstage concert video \\ Budapest 2010

Lehetőségem kaptam a videózára ismét, aminek nagyon örültem. A Hillsong United, Delirious?, Yfriday, Kirk Franklin koncertek után itt is videózhattam. Nagyon tetszett az este. Pár dolgot kiemelnék, amit nem biztos, hogy látott mindenki! : )
Első, hogy a szólógitáros Telecasterrel játszott, és TU-2-es hangolópedált használt, 2 dologban már hasonlítotunk! : )
Másik tetszetős dolog, hogy nem nagyon voltak road-ok, akik pakolnának helyettük. Jött velük egy technikai csapat, hang, VJ, fény, stb., de alapvetően a zenészek pakolták saját maguknak a hangszereiket. A zongoristának tele volt a tokja saját cuccal, pólóval, a basszgitáros hölgy maga tekerte a végén a kábelt, tette be a helyére a hangszert, sőt, a dicsvez gitárját is, mert ő gondolom épp valakivel beszélt (mindez látható is a videón a végén). A dobossal jött egy másik srác, aki szintén dobol a Londoni gyüliben, és segített neki pakolni. Szóval egy alázatos, tényleges CSAPATot láttam az egész nap mozogni. És nem csak csapat szintjén, hanem egyénileg is nagyon rendes és jófej arcok voltak.

Hillsong London Budapest 2010 setlist

Sokat nem beszélnék az egész estéről, nagyon jó hangulatban telt, ami remélem érzékelhető a videóból. Még annyi, hogy tetszik az egyre komolyabb szervezés. Kezdenek odafigyelni már egyre apróbb dolgokra, amelyek már alapvetően nem is fontosak egy-egy jó koncerthez. Nagyon jó a közösségi média használata, folymatos hírlevél, amennyire lehet, személyesebbé tétele egy ilyen koncertnek. Hajrá továbbra is!

Hillsong London 2010 jump

És amit hallottam a színfalak mögött, jövőre is igen nagy csapat szervezése van folymatban, és már talán egy szóbeli megállapodás is történt. Ha tényleg össze fog jönni az a dicsőítő koncert, akkor bizony lesz olyan, hogy nem fogok végig kamerázni. Várom! Remélem hamarosan bővebbet is fogunk tudni arról a koncertről. Maradj online, figyeld a twitterem, amint van valalmi konkrét és publikus hír, írni fogom.

Ha láttad magad a videóban, vagy tetszik, nem tetszik valami, kommentelj! ; )

7 hozzászólás

 1. Comment by hajnalcsillag

  hajnalcsillag Reply 2010-11-16 at 19:19

  megnéztem a videóidat, jó hosszúak lettek. 🙂 de jól össze van vágva, meg minden, szóval grat hozzá!
  én egyszer jól beleintegettem a kamerába, még a kórus előtt mikor várakoztunk a vip szektorban. az nem lett belevágva 🙁 de talán nem is baj. 😀
  majd elvileg én is írok egy rövidebbet Krosskultra róla. 🙂

  • Comment by admin

   admin Reply 2010-11-16 at 23:45

   Köszi szépena kedves szavakat! Jó hosszú volt az este, sok midnen történt, igyekeztem a legjobban összefoglalni. Azért mégiscsak backstage jellegűnek kell lennie… meg azért a dalok is szerepeljenek, stb…
   Sajnálom, hogy kimaradtál a vágásból, hid el, nem szándékos! Netes ismerősöket nem vágok ki sosem! 😉 Azért megkeresem, és átküldöm majd! : )
   Ha megvan az összefoglalód, írd meg a linket egy kommentben bátran!

 2. Comment by hajnalcsillag

  hajnalcsillag Reply 2010-11-17 at 18:15

  jaj, nem azért mondtam. 😀 annyira nem lényeges. úgysem szeretem visszalátni magam képeken meg videókon… 🙂 de azért köszi!
  okés, írok ha lesz valami kis írás róla. 🙂

 3. Comment by Tibcsi

  Tibcsi Reply 2010-12-03 at 01:03

  Csodálatos este volt. Lehet kérni, esetleg vásárolni erről az estéről videóanyagot? A kedvesem ezen az estén adta át az életét az Úrnak. Így egy teljesebb anyagot szereznék megszerezni.

  Köszönettel
  Kollár Tibor

  • Comment by admin

   admin Reply 2010-12-04 at 11:10

   Nem vettem fel a teljes koncertet, csak részleteket és vágóképeket, és ezt vágtam meg, így én nem tudok neked ebben segíteni. De voltak ott TV-kamerások rendszerben, és rögzítették a teljes estét. Az Ez az A Nap irodából be tudod szerezni szerintem. http://www.ezazanap.hu – kapcsolat rész segít

   Jony

   • Comment by Tibcsi

    Tibcsi Reply 2010-12-04 at 15:14

    Nagyon szépen köszönöm segítséged!

    Az Úr áldjon!

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Go top